Kvalité och Miljö

Här kan du se äggmarkeringarnas innebörd.

Alltid svenska ägg

Ägg är ett fantastiskt livsmedel. Det innehåller nästan allt vi behöver för att växa och må bra. Dessutom är ägget hållbart, klimatvänligt och så användbart att det knappt går att räkna upp alla sätt du kan äta det på. Att producera ägg är en konst, som kräver kunskap och koll på detaljerna i alla led från höna till leverans.

Vi tror på naturens egna energi!

Cirka 30 % av vår energiförbrukning kommer från våra solceller. Det innebär att solen driver hela vår packmaskin. Resterande el är 100 % förnybar energi. Under 2022 kommer vi installera en ny solcellsanläggning som kommer generera ytterligare 245 000 kwh. Totalt kommer våra solceller generera 425 000kwh. För tredje året i rad har Västkustägg minskat vårt CO2 utsläpp, läs mer på vårt klimatbokslut. 

Socialt ansvarstagande

Vi stödjer ett flertal föreningar och organisationer. Under 2022 stödjer vi bland annat följande:

      ›     Barncancerfonden

      ›     Mustaschkampen

      ›     Trönninge IF

      ›     Ung företagsamhet

      ›    Eldsberga-Tönnersjö scoutkår

EU-stöd

Västkustägg har fått stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Vi investerar i universalrobotar för förbättrad arbetsmiljö och ökad konkurrenskraft genom effektivisering.

Certifiering

Vi är måna om våra kunder. För att kunna garantera och säkerställa att våra ägg alltid är av högsta kvalitet har vi certifierat oss enligt IFS FOOD, KRAV, ISO 9001, ISO 14001. Det innebär att vi ständigt och aktivt arbetar med livsmedelsäkerheten och med våra miljö- och kvalitetsmål.